Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Saviorin lähiympäristö

 

     

Lisenssi                                        Lisenssi                                  Lisenssi

Savior on eteläisessä Saksassa maaseudun rauhassa sijaitseva koirakoti sellaisille koiraystäville, joille ei aiemmin ole suotu muualta kotia tai jotka tarvitsevat uuden. Itse rakennus on vaaleankeltainen, yksikerroksinen ja melko pitkä rakennus, jonka näette ylläolevista kuvista keskimmäisessä. Rakennuksen ympärillä on iso piha, joka on aidattu rakennukselle kulkevan tien molemmin puolin niin, että koirat eivät pääse tielle ja ne saavat kulkea vapaasti pihalla aidatulla alueella. Lisäksi vähän matkan päässä Saviorista sijaitsee metsikköä, jonne koirat pääsevät välillä ulkoilemaan, jos joku lähtee niitä sinne lenkittämään. Saviorin lähellä sijaitsee myös järvi, joka on erityisesti kesäisin koirien lempipaikka ja pyrinkin käyttämään koiria uimassa aina mahdollisuuksien mukaan, jos on hirveän kuuma.

Kauniiden maisemien ja runsaan liikkumistilan lisäksi Savior tarjoaa koirille hellyyttä, huolenpitoa ja turvaa. Piha, jossa koirat liikkuvat, on siis täysin aidattu eivätkä koirat pääse karkaamaan eikä niillä ole vaaraa jäädä myöskään auton alle, sillä rakennuksen pihaan kulkeva tie sijaitsee aidatun alueen ulkopuolella. Piha on myös vartioitu ja ulkona on valvontakameroita, joten vaikka koirat ulkoilisivat pihalla ilman omistajan valvontaa, pystyn kyllä kameroiden kautta seuraamaan, mitä siellä tapahtuu - koiria ei siis myöskään voi kidnapata eikä niille satu mitään pahaa, sillä pidän huolen, että olen salamana paikalla hälyttävän tilanteen sattuessa. 

Sisätiloissa sijaitsee tietystikin koirille huoneita, joissa niille on häkit, pehmustettuja koiranpetejä ja leluja, joilla ne voivat halutessaan leikkiä. Sen lisäksi sisätiloista löytyy keittiö, Saviorin omistajan - eli Ushman - huone, kylpyhuone, wc-tilat, olohuone sekä vierashuone siltä varalta, että joku sattuu joskus eksymään Savioriin ja haluaa yöpyä täällä tarkkaillakseen paikan toimintaa. Keittiössä säilytetään kaikkea koirien ruokintaan tarvittavaa, kuten koirien ruokasäkit, ruoka- ja vesikupit sekä muut lisukkeet ruokiin, ja tietysti siellä myös minä saan syödäkseni. Olohuoneessa on suurikokoinen sohva, taulutelevisio, muutama peti koiria varten, takka ja leluja myös, jotta koirien kanssa voi touhuilla sielläkin. 

 

     

 Lisenssi                                            Lisenssi                                         Lisenssi

Lähellä Savioria sijaitsee valtava, kotoisa ja rauhallinen maatila, josta löytyy iso liuta lampaita ja muutamia hevosiakin. Maatilan omistaa hyvin ystävällinen vanha pariskunta, joista kumpikin on hyvin asiantuntevia ihmisiä ja osaa hommansa. Olen tehnyt heidän kanssaan sopimuksen siitä, että mikäli Savioriin joskus eksyy paimenkoirarotuisia nelijalkaisia asumaan, ne saavat käydä harjoittelemassa paimennusta ainakin lampaiden kanssa. Isompia ja kokeneempia koiria saatetaan päästää auttamaan myös hevosten paimentamisessa lähemmäksi ulkotarhojen portteja, jotta ne olisi helpompi ottaa kiinni eikä omistajien tai heidän palkkaamiensa työntekijöiden tarvitsisi laukkoa ympäri tarhoja nappaamassa hevosia kiinni. Voin siis luvata, että aktiivisuutta ja runsaasti liikuntaa vaativatkaan koirat eivät tule pitkästymään Saviorissa, sillä ne viedään mahdollisuuksien mukaan paimentamaan ja sen lisäksi niille on tarjolla muita liikunnallisia aktiviteetteja, kuten lenkitystä, pihalla ulkoilua tai agilityä, jota varten löytyy esteitä koirakodin ulkovarastosta. 

 

Koirien huoneet

Kuten jo aiemmin mainitsin, koirille on olemassa omia huoneita, joissa jokaiselle on omalla nimellä varustettu häkki. Koirat viettävät häkeissä vain yönsä, muuten ne saavat olla täysin vapaana sisällä tai tarvittaessa ulkonakin. Koirille on olemassa viisi huonetta ja yhteen huoneeseen majoitetaan alustavasti maksimissaan viisi koiraa, tietysti riippuen mahdollisuuksista ja asukkaiden määrästä. Pyrin majoittamaan koiria mahdollisuuksien mukaan aika paljon roduittain, koska se on helpointa ja myös parasta kaikille, ettei juoksujen aikaan satu mitään sekarotuisia vahinkoja ja myös, että isommat koirat eivät tallaa pienempiä alleen huoneissa, vaikka ne yleensä siellä häkeissä ovatkin.

Huone 1.

- Roxy

- Luna

- Sam

- Auto

- Ajatus

 

Huone 2.

- Kapu

- Muru

- Polly

- Topi

- Mira

 

Huone 3.

- Lappi

- Labu

- Star

- Taffel

- Remu

 

Huone 4,

- Luka

- Bass

- Lasse

- Cream

 

Huone 5.

- Bella

- Aamos

- Belle

- Carlos

- Raku

 

Saviorin henkilökunta

Omistaja

Ushma on yhdeksäntoistavuotias nuori naisenalku, joka on pyörinyt kennelmaailmassa useita vuosia ja osaakin siksi hommansa varsin hyvin. Kokemusta on kertynyt aiempien virtuaalikennelien parissa niin paljon, että yhden koirakodin pyörittäminen ei ole lainkaan vaikea homma. Intoa koiriin ja niistä huolehtimiseen riittää varmasti siitäkin huolimatta, että hänellä on Saviorin lisäksi yksi aktiivinen kennel pidettävänä pystyssä. Hän on kuitenkin viettänyt koko tähänastisen elämänsä koirien parissa ja osaa toimia hankalampienkin tapausten kanssa, joten siksi edes kahden koiriin perustuvan toimipaikan pyörittäminen ei tuota hänelle suurempia vaikeuksia.

Luonteeltaan Ushma on hyväsydäminen, kiltti ja avulias ihminen, joka yleensä aina asettaa muiden hyvinvoinnin omansa edelle ja tekee kaikkensa auttaakseen muita. Hän rakastaa kaikenlaisia eläimiä lukuun ottamatta hyönteisiä ja käärmeitä, joista hän ei pidä ollenkaan ja joista osaa hän jopa pelkää. Hän on rauhallinen, hiljainen ja rento tyyppi, jolta löytyy huumorintajua ja jonka kanssa saattaa saada hauskojakin hetkiä aikaiseksi. Hän on myös aina rehellinen ja pyrkii olemaan mahdollisimman luotettava, tietystikin se on ihan muista ihmisistä kiinni, kuka häneen tahtoo luottaa ja kuka ei. Ushma osaa olla äkkipikainen ja suuttua helposti, välillä jopa ihan mitättömän pienistä asioista, mutta hän ei ole pitkävihainen, joten suuttumus ja vihoittelu kestävät korkeintaan vain parin päivän verran. Ushma on myös utelias ja saattaa jäädä tenttaamaan uusilta tulijoilta haastavia kysymyksiä pidemmäksikin aikaa, mutta jossain kohtaa hän osaa kuitenkin lopettaa, mikäli toinen ei ole erityisen halukas vastaamaan hänen piinaaviin kysymyksiinsä. Netissä Ushma on lähes aina puhelias, pirteä ja varsin reipas, mutta IRL-elämässä hän on yleisesti ottaen tosi ujo ja hiljainen, puhuu vain oman kaveripiirinsä sisällä avoimesti ja reippaasti mitään kaihtamatta.

Ulkonäöltään Ushma on n. 165cm mittainen nuori nainen, jolta löytyy tällä hetkellä noin rintojen yli ulottuvat, ruskeaksi värjätyt hieman luonnonkiharaan taipuvat hiukset. Ushman oma hiusväri on maantienharmaa/-ruskea. Hänellä on siniset silmät ja silmälasit, eikä hänen ulkonäkönsä ole mitenkään tavallisuudesta poikkeava. 

Muut työntekijät

Koska Ushma ei pysty aina olemaan täysipäiväisesti paikalla Saviorissa, vaan hänen täytyy käydä myös piipahtamassa oman kennelinsä puolella, on hän palkannut Savioriin avukseen työntekijöitä, jotka huolehtivat koirista ja paikan pyörittämisestä Ushman ollessa poissa. Toki he pyörivät täällä myös Ushman ollessa paikalla, sillä koiria on täällä niin paljon, että niistä huolehtiminen yksin olisi täysin mahdotonta. Koska Savior sijaitsee Saksassa, myös henkilökunta on Ushmaa lukunottamatta saksalainen. 

Claudia on Ushman tavoin 19-vuotias nuori naisenalku, joka on kuitenkin hyvin pätevä koiranomistaja. Hänen perheellään on ollut koiria pienestä pitäen ja hän on aina haaveillut omasta kennelistä, mutta ei vielä ole sellaista perustanut. Hän ilahtui kuullessaan mahdollisuudesta työskennellä täällä, sillä hänen mielestään tämä on lähes sama asia kuin kennelin pyörittäminen - ainoana erona vain se, että pentuja täällä ei teetetä. Claudia vaikutti innokkaalta, reippaalta ja itsevarmalta työntekijältä, joka tietää, mitä tekee - siispä hän sai ilomielin paikan täältä. Hän sai paikan reippaan, innokkaan ja pätevän olemuksensa ansiosta, ja lisäksi hän saa täällä hyvää harjoitusta mahdollista omaa kenneliään varten, mikäli hän joskus haluaa sellaisen perustaa. Se edellyttäisi toki sitä, että Claudia joutuisi eroamaan työstään täällä, sillä hän ei välttämättä ehtisi kennelinsä lisäksi työskennellä myös täällä.

Luonteeltaan Claudia on iloinen, pirteä ja tosi reipas nuori nainen, joka ei ujostele ketään eikä mitään. Hän on todella sosiaalinen ja keksii puhuttavaa mistä vain, joten hiljaiset hetket ovat hänen kanssaan todella vähäisiä. Claudia suhtautuu lähes kaikkeen ennakkoluulottomasti ja positiivisesti, kokeilee mielellään uusia asioita ja on nopea oppimaan, joten työnteko täällä ei tuota suuria vaikeuksia, vaikka jotkut asiat saattavatkin olla hänelle vielä uusia. Claudia on tämän paikan oma ilopilleri, joka vastaanottaa kaikki tulijat säteilevän hymyn kera. Hän myös saa kaikki piristymään pelkällä suloisella, pirteällä olemuksellaan, mutta siinä auttavat myös hänen hauskat juttunsa ja hänen laaja huumorintajunsa, jonka ansiosta hän on myös hyvin hauska persoona. 

Claudia on n. 160cm pitkä, brunette tyttö, jolla on ruskeat silmät. Hänellä on huulikoru ja kulmakoru, mutta muuten hänen ulkonäössään ei ole mitään poikkeavaa. 

Holle on hieman vanhempaan väestöön kuuluva, noin kolmekymppinen nainen. Holle on myös varsin eläinrakas, erityisesti koiriin kiintynyt ihminen, jolla on kokemusta myös koirien kasvattamisesta. Hän sai työpaikan pitkän koiriin perustuvan kokemuksen perusteella, mutta lisäksi oli hyvä saada myös hieman vanhempaa henkilökuntaa tänne, häneltä kun voi saada neuvoja myös ihan yleisesti elämään liittyen.

Luonteeltaan Holle on rauhallinen ja kärsivällinen nainen, joka kestää hyvin meidän nuorempien tyttöjen touhotukset ja pyrkii järkevällä olemuksellaan ja fiksuilla sanavalinnoillaan vain rauhoittamaan meitä vähäsen. Hän on rehellinen ja sanavalmis, osaa sanoa aina juuri oikeilla sanoilla sen, mitä sanoa täytyy. Lisäksi hän on luotettava ja fiksu ja hän osaa elämänkokemuksensa perusteella antaa hyviä neuvoja lähes kaikkeen liittyen. Holle ei ole hirveän innokas tutustumaan uusiin ihmisiin, mutta sekin onnistuu, mikäli tarve vaatii. Tuttujen ihmisten seurassa Holle uskaltaa näyttää myös kielteiset tunteensa ja kiukunpuuskansa, vaikka yleisesti hän onkin oikea tyyneyden perikuva. Hän ei aina ole ihan sieltä sosiaalisimmasta päästä eikä hänen huumorintajunsa yllä ihan meidän muiden tasolle, mutta hänen kanssaan saa silti myös joitakin satunnaisia hauskoja hetkiä järjestettyä. Pohjimmiltaan Holle on varsin ihana naishenkilö, johon voi turvautua milloin vain. 

Holle on n. 170cm pitkä, lyhyet, vaaleat hiukset ja vihreät silmät omistava nainen. Hänellä on myös silmälasit ja yhtenä olennaisena kasvonpiirteenä hänellä on poskessa oleva arpi, joka liittyy hänen menneisyyteensä, mutta hän ei tahdo puhua siitä juuri kenellekään.

Bill on Saviorin ensimmäinen miespuolinen henkilökunnan jäsen, sillä aluksi oli todella vaikeaa löytää pätevää ja motivoitunutta mieshenkilökuntaa työskentelemään tänne. Myöhemmin tilanne on kuitenkin muuttunut ja Bill sai myös miespuolisen kollegan tänne seurakseen. Bill on 22-vuotias nuori mies, joka rakastaa eläimiä ja viihtyy ulkona luonnon rauhassa todella hyvin. Billillä ei iästään huolimatta ole hirveän pitkä historia koirien kanssa, mutta hän on omistanut elämänsä aikana muutaman koiran ja osaa kyllä huolehtia Saviorinkin asukkaiden tarpeista, onhan hänellä täällä kollegoita neuvomassa. 

Luonteeltaan Bill on melko rento, rauhallinen ja lempeä tyyppi, joka ei suutu lähes koskaan mistään. Hän on hauska, huumorintajuinen ja sanavalmis ihminen, joka osaa hauskuuttaa muita omilla vitseillään ja tarinoillaan. Lisäksi hän on rehellinen ja suorapuheinen ihminen, joka kertoo aina ystävällisesti, mutta rehellisesti, mitä sanottavaa hänellä on. Billiin voi luottaa asiassa kuin asiassa, hän ei nimittäin ole juoruilevaa tyyppiä. Bill on sosiaalinen, pirteä ja aina menossa oleva ihminen, joka ei malttaisi millään olla hetkeäkään tekemättä mitään. Hän tuntuu keksivän täälläkin aina jotain tekemistä, kun muut vain istuvat sisätiloissa katsomassa telkkaria ja nauttivat toistensa seurasta. 

Billillä on ruskeat ananashiukset ja siniset silmät ja hän on n. 180cm pitkä. Billillä on myös muutama tatuointi.

 

Klaus on Saviorin uusin työntekijä ja toinen miespuolinen henkilökunnan jäsen. Klaus on 25-vuotias mies, jolla on jonkin verran kokemusta koirista, sillä hän on työskennellyt erään sukulaisensa kennelillä kesäisin ollessaan nuorempi, kun hän tarvitsi vähän taskurahaa. Klaus on todella eläinrakas ihminen ja tuleekin paremmin toimeen eläinten kuin ihmisten kanssa, erityisesti koirien. 

Luonteeltaan Klaus on melko hiljainen ja rauhallinen tyyppi, joka ei kauheasti tykkää rupatella turhia. Hän puhuu vain silloin, jos on asiaa, eikä small talk ole ollenkaan hänen juttunsa. Hän ei vain tohdi sanoa muille työntekijöille, ettei halua puhua - hän tyytyy vain olemaan hiljaa ja toivomaan, että muut puhuisivat keskenään eivätkä hänelle. Klaus osaa kuitenkin olla myös sosiaalinen ja puhua tarvittaessa, ja silloin häneltä saattaa irrota todella hauskaakin juttua. 

Klaus on n. 175cm pitkä, vaaleahiuksinen mies. Hänellä on venytyskorut korvissa ja kulmakoru sekä yksi tatuointi vasemmassa olkapäässä.

 

 

 

 

 

©2019 Koirakoti Savior - suntuubi.com